• Åpningen av Hålogalandutstillingen på Hamar Paviljongen i parken. Utstillingslokale med blant annet tyske soldater.
Utstillingen var en vandrerutstilling om Nord-Norge. Harald Damsleth, en reklametegner som gjorde en betydelig innsats for propagandaapparatet til Nasjonal Samling, var hovedmannen bak utstillingen.

Nr. 2 fra venstre: Ordføreren for Hamar i 1941-45, Einar Grill Fasting, høyesterettsdommer Selmer, generalsektretær Arne Stavseth, rikspropagandaleder og kommisarisk statsråd Gulbrand Lunde i norsk uniform, ortkommandant og ekpsedisjonssjef på Hamar Berthelsen. I andre rekke til høyre sitter medlemmer av utstillingskomiteen Bjarne Holst og Arne Pauss Paussett.
    Photo: Normann Fotoatelier / Anno Domkirkeodden (Opphavsrett)

Åpningen av Hålogalandutstillingen på Hamar Paviljongen i parken. Utstillingslokale med blant annet tyske soldater. Utstillingen var en vandrerutstilling om Nord-Norge. Harald Dam...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».