• Fra ekskursjon under den tredje nordiske skogkongress i Oslo i 1930. Bildet viser ei mannsdominert forsamling på og ved en plattform med skinnegang ved kanten av et vassdrag. På vatnet skimtes en tømmerbom. Dette er antakelig en slags kjerratinnretning ved tømmermottaket på Borregaard i Sarpsborg. 

Kongressen i 1930 åpnet med seremoni i Universitetets aula i Oslo, der framstående representanter for den norske stat var mobilisert for åp kaste glas over arrangementet. Her ble det også fordelt en del hedersverv. Deretter overvar kongressdeltakerne halvannen dag med fagforedrag. Så fulgte ekskursjoner. Først var det en dag med tur fra Oslo til Borregaards anlegg i Sarpsborg (Østfold), deretter en dag i Nordmarka og Hakadalsskogene (Akershus) og i Norderhov på Ringerike (Buskerud). Så fortsatte programmet med ekskursjon til Stange prestegardsskog (Hedmark) med påfølgende togreise til Trondheim (Trøndelag), hvor den avsluttende ekskursjonen var lagt til Bymarka. Fotografiet er, som nevnt, antakelig fra Borregaard i Sarpsborg, der generaldirektør Wessel og disponent Heidenreich var vertskap.
  Photo: Ukjent / Anno Norsk skogmuseum

"Skogkongressen i Oslo 1930"

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to