• Fra statsråd Bernhard Brænnes landsted Munkaunet ved Trollavegen utenfor Trondheim.  Brænne (1854-1927) var utdannet kjemiingeniør og overtok farens fargeribedrift.  Seinere utvidet han virksomheten med et spinneri.  Ellers gjorde han seg bemerket som politiker, først for Høyre, seinere for Frisinnede Venstre.  Som politiker var han en kort periode arbeidsminister, deretter handelsminister.

Bildet er tatt fra en bakkekam med fjorden i bakgrunnen.  Til høyre på bildet er det ei kvitmalt flaggstang og en kvitmalt benk.  Under ei bjørk litt til venstre for dette sitter en mann med et barn på fanget.  Til venstre for disse igjen en herre og ei dame som står vendt mot hverandre med fjorden i bakgrunnen.
    Photo: Ielstrup, Henrik Jacob / Anno Norsk skogmuseum

"Statsråd Brænnes landsted Munkaunet ved Trollaveien, Trondhjem."

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».