• Såkalt "Dichotyp gran", altså et høyt, rettvokst grantre med korte, små og hengende greiner.  Dette var en tretype som forstmennene fant ettertraktet, både fordi den var rettvokst og fordi de tynne greinene bare gav småkvist i veden samtidig som korte greiner ble ansett som et tegn på at slike graner kunne stå tett, slik at man altså fikk mange trær "på målet".  Denne dikotype grana vokste i Hemnes statskoger på Helgeland.
    Photo: Ruden, Ivar Martin / Anno Norsk skogmuseum

Såkalt "Dichotyp gran", altså et høyt, rettvokst grantre med korte, små og hengende greiner. Dette var en tretype som forstmennene fant ettertraktet, både fordi den var rettvokst ...

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».