• Fra Sørkjosen, innerst i Reisafjorden i Troms.  Fotografiet er tatt fra fjorden med ei jekt til venstre i forgrunnen.  Inne på land ser vi handels- og poststedet, der Peder B. Lund i tillegg til butikk og poståpneri også drev et sagbruk.  Noe av trelasten ble for øvrig brukt  i "ferdighus" som ble oppført på sagtomta, seinere solgt, demontert og transportert med båt til kjøpere i skogfattige bygder langs den nordnorske kysten. I bakgrunnen skimter vi et landskap med markante fjellformasjoner.
    Photo: Ielstrup, Henrik Jacob / Anno Norsk skogmuseum

«Sørkjos i bunden av Nordreisafjorden. Tilvenstre P.B.Lunds sagbruk, hvor mange huse sees under bygning (bygges til salg og bortførsel)».

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».