• Stort, gammelt furutre i Sørfjorddalen i Kvænangen i Troms, fotografert sommeren 1915.  Treet hadde en grov, rettvokst og sylindrisk stamme med skorpebark, og ei vid, ganske symmetrisk krone med forholdsvis beskjeden barsetting.  Ved trestammen sto en mann med et tørkle på hodet, som han antakelig brukte som myggnett.  Dette kan ha vært Peder Gjetmundsen (1855-1929), som da fotografiet ble tatt var skogfogd i Kvænangen.  Av kartotekkortet fra den statlige skogetaten framgår det at furua var fredet, antakelig etter en administrativ beslutning i etaten.  Omkring 1930 var cirka 75 trær på statens grunn ulike steder i Norge fredet på denne måten.  Mange av dem var, som denne, vernet på grunn av sin størrelse og alder.
    Photo: Ielstrup, Henrik Jacob / Anno Norsk skogmuseum

Stort, gammelt furutre i Sørfjorddalen i Kvænangen i Troms, fotografert sommeren 1915. Treet hadde en grov, rettvokst og sylindrisk stamme med skorpebark, og ei vid, ganske symmet...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to