• Skogfogd Peder Gjetmundsen (1855-1929) fotografert i skogen sommeren 1915, altså på et tidspunkt da denne skogfunksjonæren hadde nådd en alder av 60 år.  Han var kledd i mørk dress, hadde hatt på hodet, og over hatten var det trukket et transparent. kvitt tøystykke.   Da fotografiet ble tatt var tøystykket opptrukket, men sannsynligvis var dette en form for myggnetting som Gjetmundsen brukte for å beskytte seg mot insektplagen sommerstid.  I den ene handa holdt han en spaserstokk.  Bildet er tatt nederst i en bakkeskrent der det vokste småbjørk.  Peder [Per] Gjetmundsen var født i Hafslo i Sogn.  Han arbeidet som skogoppsynsbetjent i Talvik, fra 1903 som skogfogd i Kvænangen.
    Photo: Ielstrup, Henrik Jacob / Anno Norsk skogmuseum

Skogfogd Peder Gjetmundsen (1855-1929) fotografert i skogen sommeren 1915, altså på et tidspunkt da denne skogfunksjonæren hadde nådd en alder av 60 år. Han var kledd i mørk dress...

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to