• Bjørkeskog uten spor etter hogstaktivitet i Stordalen i nærheten av Altevatnet i Bardu i Troms.  Sentralt i bildet ser vi en mann som støtter seg mot en forholdsvis grov bjørkestamme.  Denne mannen var sannsynligvis skogbetjent Olav Foshaug (1869-1937) fra Bardu.  Omkring ham ser vi flere andre bjørker, noen ganske rettvokste, andre krokete.  Fotografiet er tatt av skogforvalter Ivar Ruden, som i 1909 fikk i oppdrag av skogdirektøren å dra på befaring i utmarksområdene i Troms for å kartlegge eventuelle skader de svenske reindriftssamene som oppholdt seg i fylket sommerstid påførte skogen.  Rudens beskrivelse av skogforholdene i det området der dette fotografiet er tatt er gjengitt under fanen «Opplysninger».
    Photo: Ruden, Ivar Martin / Anno Norsk skogmuseum

«Den svenske Rentrafiks Skade paa Skogen. Uherjet Skog i Stordalen, Altevastrakten,. Bardu.»

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».