• Landskapsbilde fra Signaldalen i Storfjord kommune i Troms.  Fotografiet er tatt fra et forholdsdvis stort åpent engareal ved Signalnes, nordvestover mot et vassdrag (Signaldalselva) som var omgitt av flate moer med skog.  I bakgrunnen ser vi en de bratte, høye fjell, med Otertind (Cávkosvárri) med topper som rager 1 235 og 1 354 meter over havet som de mest spektakulære.  

Fotografiet ble tatt av skogforvalter Ivar Ruden sommeren 1909, da han var på befaring i ulike skogstrøk i Troms for å undersøke eventuelle negative konsekvenser for skogen og skogbruket av den sommerbeitinga flokkene til de svenske reindriftssamene som oppholdt seg i Troms hver sommer (jfr. tittelfelt).  På dette fotografiet er det imidlertid vanskelig å se slike skader.
    Photo: Ruden, Ivar Martin / Anno Norsk skogmuseum

«Den svenske Rentrafiks Skade paa Skogen. Fra Signaldalen i Lyngen. Utsigt nedover Signaldalen fra Signalnes, ca. 2 mil op i Dalen. I Bakgr. Otertind.»

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to