• Hedmarksmuseet arrangert et historisk spill, der Jomfru Karine til Grefsheim (spilt av Emelie Mellbye) ble rodd over fra Grefsheim til Domkirkeodden. Emelie hadde da besøk av miss McVittie, datter av eieren av den kjente Skottske kjeksfabrikkanten McVittie.  Hun fotograferte opptoget, eller fikk med seg foto tilbake til Edinburgh. Faren hennes fant fotografiet så interessant, at han brukte motivet på lokket til en kjeksboks. Embalasje brukt på kjekspakning. (Familien Mellby har copyright). Grefsheim, Nes, Hedmark.
Navnet «Viking Shortbread» passer nok ikke helt, da jomfru Karine døde i 1536/37, like før reformasjonen. Og ikke i Vikingtiden.
Hun rakk imidlertid å testamentere «Grefsheimgodset» (Grefsheim og over hundre andre gårder og rettigheter) til den katolske kirke
    Photo: Haug, Jan / Anno Domkirkeodden

Hedmarksmuseet arrangert et historisk spill, der Jomfru Karine til Grefsheim (spilt av Emelie Mellbye) ble rodd over fra Grefsheim til Domkirkeodden. Emelie hadde da besøk av miss ...

1 comment

• Dette er ikke en Diriksreproduksjon.

I 1911? Ble det i forbindelse med etableringen av Hedmarksmuseet arrangert et historisk spill, der Jomfru Karine til Grefsheim (spilt av min farmor, Emelie Mellbye) ble rodd over fra Grefsheim til Domkirkeodden. Min farmor hadde da besøk av miss McVittie, datter av eieren av den kjente kjeksfabrikkanten McVittie. Hun fotograferte opptoget, eller fikk med seg et foto tilbake til Edinburgh. Faren fant nok fotografiet så interessant, at han brukte motivet på lokket til en kjeksboks. Navnet «Viking Shortbread» passer nok ikke helt, da jomfru Karine døde i 1536/37, like før reformasjonen.

Hun rakk imidlertid å testamentere «Grefsheimgoset» (Grefsheim og over hundre andre gårder og rettigheter) til den katolske kirke.

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».