History
-
- Rundt kjøkkenbordet og spiser blåbærdessert. Fra venstre: Gudrun Halvari, Frank og Arne Frantzen, Georg Astrup og Halvard Forberg
Fotografering: 1954 (CA)
Classification
-
- Matens servering og fortæringOU 264
- PersonnavnOU 551
License information
Metadata
- IdentifierBEH02359
- Part of collectionBerlevåg Havnemuseum
- Owner of collectionMuseene for kystkultur og gjenreisning IKS
- InstitutionMuseene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS
- Date publishedMarch 18, 2014
- Date updatedJune 8, 2016
- DIMU-CODE011012797198
- UUIDc47c5118-51da-401b-89ff-8dae49e97bd6
- Tags
4 comments
Ragnar Mortensen, May 3, 2014
Solbjørg, March 13, 2015
solbjørg, March 13, 2015
Bildet minner om min tid på Skjånes Internat. Her sitter det en voksen sammen med barna, det forekom ikke på Skjånes før jeg gikk i 6. klasse. Før det fikk lærerne annen mat enn barna. Husker en gang i første klasse - vår lærerinne frk. Valaker kom inn i spisesalen. Det var spekesild til middag. Den var alltid tatt rett fra tønna uvakset og ikke renset. Da eksploderte hun og ropte inn til kjøkkenet "renser dere ikke spekesilda til førsteklassingene?"
Brødene - for ikke å glemme dem. De ble ikke spisende før i slutten av fjerde klasse; og det skjedde omtrent "rett over natten" da Ragnhild Fredriksen som ble bestyrerinnevikar etter den foregående sluttet ganske brått. Ikke bare brødene ble gode, også middagsmaten ble det jevn og god kvalitet på.
Ragnar Mortensen, May 7, 2015
Add a comment or suggest edits
To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».