Fem personer spiser blåbærdessert.

Elever spiser dessert på skoleinternatet i Kongsfjord, ca 1954

4 comments

  • Tvil om det er i Kvitnes - det står et strykjern i bakgrunnen. Kvitnes hadde ikke elektrisitet på den tiden, og fikk det heller ikke. Da er det nok i Kongsfjord.
  • Georg Astrup i midten Torbjørn Franzen nr.4 fra venstre Gulgofjord, men muligens på internatskole i Kongsfjord.
  • Ikke Torbjørn , men Arne
  • Bildet minner om min tid på Skjånes Internat. Her sitter det en voksen sammen med barna, det forekom ikke på Skjånes før jeg gikk i 6. klasse. Før det fikk lærerne annen mat enn barna. Husker en gang i første klasse - vår lærerinne frk. Valaker kom inn i spisesalen. Det var spekesild til middag. Den var alltid tatt rett fra tønna uvakset og ikke renset. Da eksploderte hun og ropte inn til kjøkkenet "renser dere ikke spekesilda til førsteklassingene?"

    Brødene - for ikke å glemme dem. De ble ikke spisende før i slutten av fjerde klasse; og det skjedde omtrent "rett over natten" da Ragnhild Fredriksen som ble bestyrerinnevikar etter den foregående sluttet ganske brått. Ikke bare brødene ble gode, også middagsmaten ble det jevn og god kvalitet på.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to