• Svartdahl Bruk
Bærepinneproduksjon. Demonstrasjon av maskiner. Nærbilde av telleverket. En bærepinne på vei ut av maskinen, sekk med pinner klar for tromling. Pinnene mates ut av maskinen på en måte som ligner patrontransporten i et automatgevær. Samtidig flytter telleverket ett hakk. Det går 50 hakk på en runde, og telleverket kan telle til 3 000 før det nullstilles. Per Iversen demonstrerer.
    Photo: Akershusbasen
    (Copyright)

Svartdahl Bruk Bærepinneproduksjon. Demonstrasjon av maskiner. Nærbilde av telleverket. En bærepinne på vei ut av maskinen, sekk med pinner klar for tromling. Pinnene mates ut av ...

1 comment

  • Bærepinnene - for de som ikke skjønner hva dette ble brukt til - er en forløper til bæreposene. De fleste varer ble pakket inn og surret tråd rundt, denne tråden ble så festet til pinnen. Enkelt æ bære - den gnagde ikke i finerne. Kjenner til at en tannlege brukte disse pinnene til å feste plomber eller kroner med. Den var "passe" myk til det formålet.

Add a comment or suggest edits

To publish a public comment on the object, select «Leave a comment». To send an inquiry directly to the museum, select «Send an inquiry».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to