• Vielse i Sand kirke, Nord-Odalen.
    Photo: Lars Bry / Akershusbasen
    (Copyright)

Vielse i Sand kirke, Nord-Odalen.

2 comments

  • Langset kirke synes å være helt avvikende fra dette bilde. Arkitekt Günther Schüssler tegnet og oppførte flere kirker i område Kongsvinger områdene rundt - han var egentlig engasjert av NSB for å tegne Stasjonsbygninger. Det er mye som tyder på at dette bilde her er fra enten - Sand Kirke eller Fet Kirke. Disse er identiske med bilde over. Og det kan være en mulighet at arkitekten brukte samme tegning på begge kirkene. Utfra dette er jeg usikker på hvilken av kirkene som det snakkes om. Vi snakker om Fet kirke før det ble pusset opp i 2005 og fikk den gamle altertavla fra en tidligere kirke - satt opp. Den tavla som er på bilde over er vel den som sier " la de små barn komme til meg joh.16... Den var i Fet Kirke - også..

  • Når en sammenligner forskjellige elementer i kirkebyggene - er konklusjonen at bilde som er angitt å være Langset Kirke - ikke er riktig. Sand Kirke Nord Odalen har de rette vinduer - 5 høyder, lysekrone med prismer og ei lampe over sakrestiet på høyre side - Fet Kirke har 6 høyder i vindu, Lysekrone mangler prismer og lampe over skaresti mangler. Presten kan være Lars Røken etter flere`s mening.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to