• Nedre Høvåg

Huset til venstre er våningshuset i den gamle prestegården. Det blir i dag kalt Scottgården fordi Gabiriel Scott hadde guttedagene sine her, fra årsskiftet 1882/83 til den nye prestegården kom i 1886. Huset til høyre blei på den tida kalt Lensmannsgården (jf. Scotts bøker), men eldre Høvåg-folk vil huske den som Frøylandsgården etter familien som kjøpte den i 1901. Huset  blei revet i 1960 og bygd opp igjen som fritidsbolig ved Kjerkekilen, like ved Kjerkebrygga.
    Photo: Aust-Agder museum og arkiv – KUBEN
    (Copyright)

Bilder fra Høvåg kommune

1 comment

  • Huset til venstre er våningshuset i den gamle prestegården. Det blir i dag kalt Scottgården fordi Gabiriel Scott hadde guttedagene sine her, fra årsskiftet 1882/83 til den nye prestegården kom i 1886. Huset til høyre blei på den tida kalt Lensmannsgården (jf. Scotts bøker), men eldre Høvåg-folk vil huske den som Frøylandsgården etter familien som kjøpte den i 1901. Huset blei revet i 1960 og bygd opp igjen som fritidsbolig ved Kjerkekilen, like ved Kjerkebrygga.

Add a comment or suggest edits

For å publisere en offentlig kommentar på objektet velger du «Skriv en kommentar». For å sende en henvendelse direkte til museet velger du «Send en henvendelse».

Leave a comment or send an inquiry

Order this image

Share to