Digitalt Museum Digitalt Museum

Uniform


Om objektet

Betegnelse:
Uniform (Betegnelse)
skjørt, bluse, forkle, armbind, mansjett, belte, hette (Alternativt navn - Ikke-kontrollert betegnelse (overskrift))
Sykepleieruniform (Presisert betegnelse)

Historikk:
Giver (f.1943) tok sykepleierutdannelse ved Nasjonalforeningens Sykepleierskole i Oslo (etabl. 1928) i 1964-67. Portrettet ved uteksaminering i januar 1967. Operasjonssykepleie 1967-68 (videreutdannelse). Store deler av utdannelsen foregikk i praksis ved ulike avdelinger, bla.a på Gjøvik sykehus.

Sykepleieruniformene ble spesielt tilpasset hver elev. De var nummeret og påsydd navn. Til uniformen hørte grå strømper og grå snøresko med lav hel som "ikke måtte lage lyd". I tillegg fikk man utdelt en mørk blå kåpe med samme merke. Det var viktig at påkledningen var korrekt.

De stivede mansjettene ble brukt til penere anledninger.

Armbindet er laget i samme stoff som uniformskjolen. Påsydd rødt lorrainekors på rundt, hvitt felt. (i 1902 ble Lorrainekorset etablert som symbol for kampen mod tuberkulose. Dette var også bakgrunnen for etableringen av Sykepleierskolen i 1928).

Forkleet har spor etter oppsying, fra den gang skjørtelengden var kortere
Produksjon - Produsert:
1930 - 1970 (Antatt, usikker)
Produsent, sikker: Sverre W. Monsen
Produksjonssted / Eksponeringssted (F), sikker: Norge, Hordaland, Bergen
Aksesjon:
2010
Bruk:
1964 - 1967 (Utdanningsår)
Brukssted, sikker: Norge, Oslo, Sentrum, Nasjonalforeningens Sykepleierskole (1928-1970), Oscarsgt.9

Motiv:
Lorrainekors (lothringenkors) på armbindet. Rødt på hvit bakgrunn. Korset ble tatt i bruk som symbol på kampen mot tuberkulosen f.o.m. 1902

Innskrift:
Innskrift (Påsydd navnelapp): Karen Velsand

Inventarnr.:
HF-15732

Institusjon:
Hadeland Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Hadeland Folkemuseum

Museets nettsted:
www.randsfjordmuseene.no

Museet arbeider kontinuerlig med revidering og digitalisering av fotografi- og gjenstandsmaterialet i samlingene. Mengden informasjon knyttet til objektene varierer, og det tas forbehold om eventuelle feil og mangler. Dersom du mener noe er feilaktig eller du har utfyllende informasjon setter museet pris på en tilbakemelding.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Artikler anbefalt av brukere

http://no.wikipedia.org/wiki/Norsk_Sykepleierforbund

Norsk Sykepleierforbund (NSF) er Norges eneste landsomfattende fagorganisasjonen for autoriserte sykepleiere, spesialsykepleiere, jordmødre, helsesøstre og sykepleierstudenter. Organisasjonen ble stiftet 24. september 1912 av Bergljot Larsson.

“Norsk sykepleierforbumd er 100 år i 2012.”
Anbefalt av: GunnW ~ 24. sep. 2012 kl. 6.36

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Uniform

En uniform er et antrekk som er standardisert for å skape ensartethet, fellesskap og identifikasjon for en organisasjon eller gruppe. En uniform har ofte elementer som viser bærerens rang og/eller funksjon i fellesskapet.

Uniform fordeling

Uniform fordeling er en sannsynlighetsfordeling der alle utfall har like stor sannsynlighet. Et forsøk der det er n mulige utfall, k1, k2, ..., kn og sannsynligheten for hvert utfall er p(k_1) = p(k_2) = ... = p(k_n) = \frac{1}{n}, har en uniform fordeling. De mest naturlige eksempelene på dette er nok myntkast eller terningkast. Et terningkast har de mulige utfallene 1, 2, 3, 4, 5 og 6, der sannsynligheten for hver av dem er \frac{1}{6}. Terningkast vil kun være gyldig med en terning. Dersom en bruker to, er ikke sannsynligheten for hvert utfall like. For et myntkast der mulighetene bare er kron og mynt, er sannsynligheten for hver av dem \frac{1}{2}.

Uniform sannsynlighetsmodell

En uniform sannsynlighetsmodell innebærer i matematikken at sannsynligheten er jevnt fordelt over utfallsrommet, det vil si at intet mulig utfall er mer eller mindre sannsynlig enn noe annet. Den antar enten diskret eller kontinuerlig form.

Kategori:Uniform

Mal:American football uniform

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...