Digitalt Museum Digitalt Museum

Ubestemt


Om objektet

Betegnelse:
Ubestemt (Betegnelse)
Jerngjenstand (Alternativt navn - Ikke-kontrollert betegnelse (overskrift))

Historikk:
Funnet av giver etter nedriving av vognskjulet ved siden av Molstadkvern mølle ved Mjønvald i Brandbu. Vognskjulet ble revet i 1976 og satt opp som verksted på Hadeland Folkemuseum.
Aksesjon (aks.nr. 27/77
"funnet i nedrevet vognskjul ved Molstadkvern mølle"):
1976 - 1977

Inventarnr.:
HF-07691

Institusjon:
Hadeland Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Hadeland Folkemuseum

Museets nettsted:
www.randsfjordmuseene.no

Museet arbeider kontinuerlig med revidering og digitalisering av fotografi- og gjenstandsmaterialet i samlingene. Mengden informasjon knyttet til objektene varierer, og det tas forbehold om eventuelle feil og mangler. Dersom du mener noe er feilaktig eller du har utfyllende informasjon setter museet pris på en tilbakemelding.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Bortreist på ubestemt tid

Bortreist på ubestemt tid er en norsk thriller fra 1974 regissert av Pål Bang-Hansen. De ledende rollene spilles av Svein Scharffenberg, Ingerid Vardund, Lasse Kolstad og Julie Ege. Manus var basert på Sigrun Krokviks Rivertonbelønnede vestlands-gyser fra 1972 med samme navn. Filmen ble hovedsakelig spilt inn på Sunnmøre, bl.a. på forfatterens hjemsted Volda, mens enkelte scener, bl.a. en utforkjøringsscene, ble tatt opp i Stryn kommune i Nordfjord. Flere av skuespillere kom fra Teatret Vårt i Molde. Filmen ble vist på NRK i 1981, 2001 og 2011.

Kategori:Omdirigeringer fra ubestemt til bestemt form

Kategori:Omdirigeringer fra bestemt til ubestemt form

Jernvare

Jernvare er et generelt uttrykk for å betegne harde fysiske gjenstander, i gamle dager kalt isenkram etter tysk Eisenkram som betyr jernvarer (til salg).

Redskap

Et redskap er et hjelpemiddel man benytter for å utføre et arbeid, gjerne et mekanisk arbeid. Lenge trodde man at evnen til å bruke redskap skilte mennesker fra dyr. I senere tid har man funnet primater, særlig sjimpanser, og fugler som ravn kan ta i bruk enkle ting som redskap. Mange antropologer mener at en fri tommel til å holde redskaper med og intelligens til å bruke dem har sørget for menneskeslektens utvikling.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...