Digitalt Museum Digitalt Museum

Portrett av 3 gutter med lue sittende på...

Portrett av 3 gutter med lue sittende på tømmerstokker med geværer i hendene. T.v. Olaf L. Holm, sønn av sokneprest i Hurum, Olaf A. Holm, fotografens svoger. De to andre guttene er sønner av klokker Busland i Hurum. Muligens på Hurum prestegård. Fra malerinne Juliane Fredrikke Langbergs (1856-1930) samling, tatt ca.1895-1910 med motivkrets slekt og venner samt steder tilknyttet samvær med disse.


Om objektet

Motiv:
Portrett av 3 gutter med lue sittende på tømmerstokker med geværer i hendene. T.v. Olaf L. Holm, sønn av sokneprest i Hurum, Olaf A. Holm, fotografens svoger. De to andre guttene er sønner av klokker Busland i Hurum. Muligens på Hurum prestegård.
Fra malerinne Juliane Fredrikke Langbergs (1856-1930) samling, tatt ca.1895-1910 med motivkrets slekt og venner samt steder tilknyttet samvær med disse.

Avbildede personer:
Avbildet person, sikker
Busland
Holm, Olaf Langberg

Avbildede steder:
Avbildet sted: Buskerud, Hurum

Historikk:
Malerinnen, frøken Juliane Fredrikke (Junka) Langberg (1856-1930) fotograferte på glassplater sannsynligvis i årene 1895-1910 - med motiver knyttet til nær slekt og venner som Harriet Backer, Th. Kittelsen og Olaf Bull. Mange av motivene er fra Rakkestad i Østfold og Hurum i Buskerud der Olaf A.Holm, gift med søsteren Louise, var prest.

Om fotografen skriver giver: "...Død 23. november i Oslo. Begravet på Vår Frelsers Gravlund i Oslo. .... Studerte til malerinne hjemme og i utlandet. Blant annet med Gerh. Munthe, Harriet Backer, Eilif Peterssen og Erik Werenskiold i Oslo. Vinteren 1894 med Delècluze i Paris. Hun stillet ut på statens årlige utstillinger i Oslo fra 1891, internasjonale utstillinger i utlandet, i København og på Stockholmsutstillingen i 1897. Separatutstillinger i Oslo i 1907 og 1909. Ble i begynnelsen av 1920-årene formann i Malerindernes Forening. Representert i Nationalgalleriet .... Var også kjent som en habil fotograf som rundt århudreskiftet tok mange fotografier på glassplater i Norge og i utlandet. Junka var dessuten til stor hjelp for sin søster Louise med blant annet undervisning av hennes mange barn i Rakkestad og senere Hurum. Ugift."

Foreldre var professor Lorentz Chr.Langberg og hustru Andrea Margrethe, f. Heyerdahl.
Fotografering (Eksponeringen av motiv):
Fotograf, sikker: Langberg, Juliane Fredrikke
Avbildet sted: Buskerud, Hurum
Aksesjon (Overdragelsen til NF
):
1999 (Gavebrev)
Produksjon (Scanning av fotografiene på NF):
Annet (Identifikasjon av fotografier):
1999 (Brev, se oppl.arkiv)

Inventarnr.:
NF.15386-084

Institusjon:
Norsk Folkemuseum

Inngår i:
NF.15386

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Folkemuseum

Museets nettsted:
www.norskfolkemuseum.no

Norsk Folkemuseum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...