Digitalt Museum Digitalt Museum

Personvogn


Om objektet

Betegnelse:
Personvogn (Betegnelse)

Historikk:
Personvogn karét litra C nr. 358
Levert som en av 40 slike vogner til Smaalensbanen i 1878-79. Utrangert 1932-33. Vognkassen stod deretter i hagen til lokmester Winther i Kværnerveien i Oslo frem til NJM overtok den i 1991. Vognkassen ble restaurert ved Borgarsyssel Museum i 1991-1992. Ved restaureringen ble vognkassen plassert på en ramme sammenbygget med deler fra rammene til vognene 398 og 400. Bortsett fra buffere, dragkonstruksjon og vakuumbremsene fremstår C 358 nå slik som ved leveransen i 1878.
Produksjon:
1878
Produsent: Skabo jernbanevognfabrik
Produksjonssted / Eksponeringssted (F): Norge, Oslo
Eierskap (Eier: NJM):

Inventarnr.:
JM005385

Institusjon:
Norsk Jernbanemuseum, Jernbaneverket

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Jernbanemuseum, Jernbaneverket

Museets nettsted:
www.norsk-jernbanemuseum.no

NJM arbeider kontinuering med digitalisering av samlingene, både foto, gjenstander og tegninger. Vi mottar gjerne tilbakemeldinger om feil eller mangler ved registreringene.

NJM har en stor samling av rullende materiell, men bare en liten del av dette er utstilt på museet. Alt rullende materiell er imidlertid registrert og kan søkes opp i Primus. Det finnes også store fotosamlinger som ennå ikke er registrert, men av den eldste delen er det vesentligste nå å finne i Primus. Blant det som ennå ikke er registrert, er bilder av mange tidligere tilsatte ved jernbanen.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Skabo jernbanevognfabrik

Skabo jernbanevognfabrik AS var et mekanisk verksted som tegnet og konstruerte jernbanevogner. Selskapet ble etablert i Drammen i 1864 av Hans Skabo og ble dermed landets første fabrikk for jernbanevogner, da de påtok seg å levere vogner til Kongsvingerbanen. Da selskapet vokste i størrelse flyttet Skabo produksjonen til Tyskerstranden (mellom Bestumkilen og Frognerkilen) ved Skøyen i daværende Kristiania i 1873.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...