Digitalt Museum Digitalt Museum

Nøkken [Tegning]


Om objektet

Kunstner:
Kittelsen, Theodor

Tittel:
Nøkken

Datering:
1904

Teknikk og materiale:
Penn, pensel, akvarell, blyant, sort stift og fargestift på papir

Mål:
475 x 700 mm

Ervervelse:
Gave fra Olaf Schou, 1909

Inventarnr.:
NG.M.00863

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Museets nettsted:
www.nasjonalmuseet.no

Nasjonalmuseets samling av eldre kunst har hovedvekt på norsk maleri og skulptur fra 1800-tallet, i tillegg til en omfattende samling av tegning og grafikk. Samlingene innen moderne kunst og samtidskunst viser utviklingen innen norsk billedkunst gjennom det 20. århundret.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Theodor Kittelsen

Theodor Severin Kittelsen (født 27. april 1857 i Kragerø, død 21. januar 1914Jeløya) var en norsk maler, tegner og bokkunstner. Som illustratør av norske folkeeventyr ved Asbjørnsen og Moe har han sammen med Erik Werenskiold ganske særlig preget nordmenns forestillinger om troll og andre naturmytiske vesen. Kittelsens troll er groteske og nifs-vakre, inspirert av østnorske og nordnorske landskap. Mange mener at han én gang for alle har avgjort hvordan norske troll «egentlig ser ut». I sin samtid var han like bemerket for de karikaturaktige tegningene vi finner i blant annet Har Dyrene Sjæl?.

Wikipedia:Kandidatsider/Theodor Kittelsen

Jeg kommer til å arbeide videre på denne artikkelen for å føre den fram til mulig Utmerket-nivå, men håper at den foreløpig kan godtas som anbefalt i sin nåværende form, slik at den kan brukes som Wikipedia:Ukens artikkel i uke 17, ved Kittelsens 150-årsdag. --MHaugen 15. apr 2007 kl. 22:17 (CEST)

Theodor Kittelsen-museet


Theodor Kittelsen-museet er et museum som inneholder en omfattende og allsidig samling av Theodor Kittelsens verker. Museet ligger ved Koboltgruvene i Modum kommune, ca. 10 km fra Åmot sentrum og 8 km fra Blaafarveværket. Det har vært åpent hver sommersesong siden den offisielle åpningen i 1993.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...