Digitalt Museum Digitalt Museum

Ludvig Skramstad [Tegning]


Om objektet

Kunstner:
Krohg, Christian

Tittel:
Ludvig Skramstad

Datering:
Før 1891

Teknikk og materiale:
Blyant på papir

Mål:
432 x 315 mm

Ervervelse:
Kjøpt 1892

Inventarnr.:
NG.K&H.A.K.1270

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Museets nettsted:
www.nasjonalmuseet.no

Nasjonalmuseets samling av eldre kunst har hovedvekt på norsk maleri og skulptur fra 1800-tallet, i tillegg til en omfattende samling av tegning og grafikk. Samlingene innen moderne kunst og samtidskunst viser utviklingen innen norsk billedkunst gjennom det 20. århundret.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Christian Krohg

Christian Krohg (født 13. august 1852 i Vestre Aker, død 16. oktober 1925 i Oslo) var en norsk maler, forfatter og journalist. Krohg var sentral i norsk kunst- og kulturliv i nærmere 50 år. Han fikk stor innflytelse både som maler, skribent og via de posisjoner han inntok i kunstlivet forøvrig. Sitt kunstneriske gjennombrudd hadde han i begynnelsen av 1880-årene med motiver fra Skagen. Han var en av lederskikkelsene i Kristiania-bohemen, og en forkjemper for sosiale reformer i samfunnet og for kunstens frihet. Særlig kjent er hans motiver «Syk pike» (1881), «Albertine i politilegens venteværelse» (1885-87) og «Kampen for tilværelsen» (1889).

Christian Krohg (politiker)

Christian Krohg (født 15. januar 1777 i Gjerdrum, død 10. november 1828 i Christiania) var en norsk politiker og jurist, bror- og svigersønn til Nicolai Frederik Krohg, sønn til Georg Anton Krohg, far til Georg Anton Krohg.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...