Digitalt Museum Digitalt Museum

Fløtemugge


Om objektet

Betegnelse:
Fløtemugge

Teknikk og materiale:
Porselen

Kunstner:
Gulbrandsen, Nora

Produsent:
Porsgrunds Porselænsfabrik AS

Produksjonssted:
Norge

Datering:
1928

Mål:
H 8 cm

Ervervelse:
Kjøpt 2004

Inventarnr.:
NMK.2004.0228.02

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Museets nettsted:
www.nasjonalmuseet.no

Nasjonalmuseets samling av design og kunsthåndverk spenner fra antikkens greske vaser og østasiatiske kunstgjenstander til europeisk stilhistorie. Den består av ca. 35 000 gjenstander og omfatter drakt, mote og tekstil, møbler, sølv, glass, keramikk, design og kunsthåndverk.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Fløtemugge

Fløtemugge er betegnelsen på en liten mugge for servering av fløte eller melk til kaffe eller te. Fløtemugger kan være laget i metall, keramikk eller glass. På 1800-tallet ble det vanlig med fløtemugger og sukkerkopper som hørte sammen, gjerne med et lite brett, og disse blir da kalt fløtestell. Fløtesett i keramikk kan inngå i hele kaffe- og/eller teserviser, men fløtesett i metall kan være tilbehør til kaffe- og/eller tekanner i samme design.

Nora Gulbrandsen

Nora Gulbrandsen (født 29. desember 1894 i Kristiania , død 14. februar 1978 i Oslo) var en norsk keramiker og designer. Hun var utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i 1923-27. Etter endt utdanning kom hun til Porsgrunds Porselænsfabrik (PP) som designer, og her var hun kunstnerisk leder fra 1929 til 1945. Som sjefsdesigner ved PP var hun Norges første kvinnelige industridesigner[1]. Ved siden av arbeidet ved Porsgrund laget hun utkast til tekstiler, tapeter, voksduker, glass og bokbind, og i 1930 tegnet hun to messehagler til Trondheim Domkirke. Da hun sluttet ved Porsgrunds Porselænsfabrik i 1945 startet hun eget keramikkverksted i Oslo.[2]

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...