Digitalt Museum Digitalt Museum

Fane


Om objektet

Betegnelse:
Fane (Betegnelse)
Fagforeningsfane (Presisert betegnelse)

Historikk:
Arbeiderne ved Klem, Hansen & Co's fane.

Motiv:
Laurbærkrans som omringer (fra bunn) en bikube, garverkniv, strengeinstrument/notehefte, banner ("Bed og arbeid!") og øverst Treenigheten med Guds øye.

Beskrivelse:
Rektangulær, Unionsflagget ("Sildesalaten") oppe til venstre (framside). Sentralt på fanen er en laurbærkrans med forskjellige symboler/tekst inni. Fanetilhørighetsteksten står under laurbærkrans, nederst på fanen.

Innskrift:
(framside og bakside): Bed og arbeid!
(framside): ARBEIDERNE VED KLEM, HANSEN & CO's FABRIK.

Inventarnr.:
FTT.46774

Institusjon:
Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Museets nettsted:
www.sverresborg.no

Trøndelag Folkemuseum er et av landets største kulturhistoriske museer med samlinger av bygninger og gjenstander, arkivmateriale og et omfattende historisk fotoarkiv.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Artikler anbefalt av brukere

http://no.wikipedia.org/wiki/Laurb%C3%A6rkrans

Laurbærkrans er en krans laget av kvister fra laurbærtreet (Laurus nobilis) og kjennes allerede i antikken. Laurbærkransen er forskjellig fra dels olivenkransen som er dannet av to olivengrener, dels eikekransen som er dannet av to eikegrener. Mens laurbærkransen noen ganger er gjengitt med små bær, og da ofte rødfargede, mellom bladene, så kan olivenkransen ha oliven (olivenfrukter), ofte grønne, mellom bladene. Både slike kranser og eikekranser kan ha et bånd bundet nede rundt de avkuttede endene på grenene.

Anbefalt av: Hans Cappelen ~ 03. mars 2013 kl. 17.00

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Fane

Fane er et spesielt forseggjort tøystykke permanent festet til en stang, og som forekommer i ett, unikt eksemplar, gjerne rikt dekorert. Faner skiller seg fra flagg, som er utformet til heising i stang, flaggspill eller på skipsmast og som lages i store serier med identisk utforming. Blandingformer kan likevel forekomme, da slik at det som vanligvis er et flagg, gjerne et nasjonalflagg, festes til stang og får fanens form. I høytidelig sammenheng omtales gjerne flagg som faner. I vexillologisk sammenheng skilles det derimot nøye mellom faner og flagg.

Merke (fane)

Merke eller merki på norrønt var i middelalderen ment som den vanlige betegnelse for felttegn på land og sjø som mobil spydfane. Til forskjell fra flagg som den gang betegnes som flaug, avstivet flagg eller vaiende flagg på mastetopp.

Ordenen arbeidets røde fane

Ordenen arbeidets røde fane (bulgarsk: Орден „Червене Знаме На Труда") er en bulgarsk orden innstiftet 13. desember 1950 til belønning av individuell eller kollektiv innsats i Bulgarias økonomi og samfunnsliv. I Folkerepublikken Bulgarias ordensvesen rangerte Det røde flaggs orden sammen med Det røde flaggs orden og Kyrillos og Methodios' orden på nivå sju. Etter at Bulgaria endret styresett og innførte flerpartidemokrati og markedsøkonomi ble ordenen avskaffet.

Wikipedia:Underprosjekter/Valg/Topp/Fane

| style="width: 15em; border: 1px silver solid; background: gainsboro; padding: 3px; text-align: center; " | [[{{{1}}}|{{{2}}}]]

Wikipedia:Underprosjekter/Astronomi/Topp/Fane

| style="width: 15em; border: 1px silver solid; background: gainsboro; padding: 3px; text-align: center; " | [[{{{1}}}|{{{2}}}]]

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...