Digitalt Museum Digitalt Museum

Fane. Revolusjonen lyser 1 av 2

Fane. Revolusjonen lyser


Om objektet

Betegnelse:
Fane. Revolusjonen lyser (Betegnelse)
Revolusjonsfanen (Presisert betegnelse)
Demonstrasjonsfanen (Presisert betegnelse)

Tittel:
Giv Akt! Se Revolutionen lyser over verden!

Historikk:
Produksjon - Produsert (Fanen er laget av Oscar Løvaas (se signaturen), og motivet er malt av ham):
1918 - 1919 (Uklart om fanen blei brukt første gang i 1918 eller 1919, men det foreligger bilder som dokumenterer at den i alle fall var i bruk i 1919.)
Produsent, antatt sikker: Løvaas, Oscar
Bruk (Muligens eid og dernest brukt av Saaheim Jern- og Metallarbeiderforening, og dernest Rjukan Sosialistiske forening.):
1919 - 1930 (Usikkert.)
Annet (Muligvis bestiller av fanen: Albert Reginald Sund. På tiden tillitsmann i Rjukan Arbeiderparti og leder av Jern og Metall. Forhenværende leder av ungdomslaget, og sentralt medlem av Fagopposisjonen av 1911.):
1918 - 1919 (Antagelser og overleverte anekdoter.)
Fotografering:
2006 - 2007
Reprofotograf: Berntsen, Per

Motiv:
Revolusjonen på frammarsj: massene i bakgrunnen, flagg, fakkel, gevær, 1 kvinne og 2 menn leder an. Flerfarget, men falmet.

Beskrivelse:
Motiv dekker hele flaten, signert Oscar Løvaas. Kun ett lag stoff og motiv på en side - skinner gjennom på baksiden.

Innskrift:
: Side 1: Giv akt!
: Se revolusjonen lyser over verden!
: Tekst i flagg (frihet likhet brorskap?)

Inventarnr.:
IA 02261

Institusjon:
Norsk Industriarbeidermuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Industriarbeidermuseum

Museets nettsted:
www.visitvemork.com

Norsk Industriarbeidermuseum arbeider kontinuerlig med å videreutvikle og digitalisere samlingen. Den bærer preg av en del ulik katalogiseringspraksis opp gjennom årene, derfor vil kvaliteten på postene være noe varierende. Vi tar forbehold om feil og mangler. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger og opplysninger.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Artikler anbefalt av brukere

http://no.wikipedia.org/wiki/Norges_dokumentarv

Norges dokumentarv er et register over en del av de viktigste dokumentene i norsk historie, næringsliv, kulturliv og annen samfunnsvirksomhet. Registeret er en nasjonal utgave av UNESCOs Verdensminne-program (Memory of the World), som skal bidra til å verne og tilgjengeliggjøre verdens dokumentarv og framstå som menneskehetens kollektive hukommelse.

“Denne fanen er en del av Norsk Dokumentarv.”
Anbefalt av: GunnW ~ 18. feb. 2013 kl. 7.29

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Revolusjon

En revolusjon (av latin revolutio, omveltning) er en fundamental, akselererende endring og knyttes ofte til samfunnsendringer og regimeskifte. Ordet brukes i mange sammenhenger, men har sin bakgrunn i grunnleggende politiske omveltninger. Tilhengere av slike omveltninger omtales gjerne som revolusjonære.

Wikipedia:Veiledning/Faner

Denne siden brukes til å lage konsistente faner på alle sider. For å forstå hvordan dette gjøres direkte, se følgende: Wikipedia:Veiledning/Topp

Frihetens faner på ny

Frihetens faner på ny er et musikkalbum fra 1988 av Grex Vocalis. Albumet består utelukkende av arbeidersanger arrangert a cappella for kirkekor av Trond Kverno, Knut Nystedt, Sigvald Tveit, Nils Henrik Asheim og Magnar Åm. Tittelen er hentet fra sangen «Vi skal gjenreise Norge»: «Nå skal frihetens faner på ny/ foldes ut over bygd, over by.»

Den jemenittiske revolusjon

Opprøret i Jemen i 2011-12 (arabisk: 2012-الاحتجاجات اليمنية 2011; al-Lāħtaġāġāt al-Yamanīyah 2011-2012) eller den jemenittiske revolusjon er en pågående konflikt siden januar 2011 i det fattige, sørarabiske landet Jemen (al-Yaman), som regnet som en del av opprøret i den arabiske verden i 2011, også kalt den arabiske vår, som startet med den tunisiske revolusjon i 2011. I demonstrasjonenes tidlige fase i al-Yaman var de rettet mot arbeidsløshet, økonomiske forhold og korrupsjon og også myndighetenes forslag om å gjøre endringer på al-Yamans grunnlov. Siden økte protestantene sine krav slik at de også inkluderte at daværende president ʿAlī Abdullāh Ṣāliḥ måtte gå av. Massedesertering fra militæret og fra Ṣāliḥs regjering har ført til at store deler av landet nå er utenfor regjeringens kontroll, og opprørerne har sverget å motsette seg dens autoritet.

Den cubanske revolusjon

Den cubanske revolusjonen (spansk: La Revolución Cubana) var en væpna revolusjon som førte til at Cubas president, general Fulgencio Batista y Zaldívar, ble styrta 1. januar 1959 av 26. juli-bevegelsen og andre revolusjonære bevegelser. Den cubanske revolusjonen benyttes også som betegnelse på den pågående realiseringen av sosiale og økonomiske programmer av den nye regjeringa, inkludert skiftet til marxistisk politikk.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...