Digitalt Museum Digitalt Museum

Døden og kvinnen [Grafikk]


Om objektet

Kunstner:
Munch, Edvard

Tittel:
Døden og kvinnen

Datering:
1894 (plate)

Teknikk og materiale:
Koldnål på papir

Mål:
302 x 212 mm

Ervervelse:
Ervervelsesopplysninger under arbeid

Inventarnr.:
NG.K&H.A.19051

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design

Museets nettsted:
www.nasjonalmuseet.no

Nasjonalmuseets samling av eldre kunst har hovedvekt på norsk maleri og skulptur fra 1800-tallet, i tillegg til en omfattende samling av tegning og grafikk. Samlingene innen moderne kunst og samtidskunst viser utviklingen innen norsk billedkunst gjennom det 20. århundret.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Edvard Munch

Edvard Munch (født 12. desember 1863 i Løten, død 23. januar 1944 i Aker) var en norsk maler, grafiker, tidlig representant for ekspresjonismen, og den eneste norske maler med ubestridt verdensberømmelse.

Kategori:Edvard Munch-malerier

Kategori:Edvard Munch

Pubertet (Edvard Munch)

Pubertet er et maleri av Edvard Munch. Munch var en norsk maler som er kjent for sin rolle innen ekspresjonistisk kunst. Pubertet er også laget som litografi og etsning av Munch.

Edvard Munch (film)

Edvard Munch er en norsk biografisk film fra 1974 som handler om den ekspresjonistiske maleren Edvard Munch, skrevet og regissert av briten Peter Watkins. Den ble opprinnelig laget som en tredelt miniserie, ko-produsert av NRK og SVT, men har siden blitt lansert som en tre timer lang spillefilm. Filmen dekker tretti år av Munchs liv, og fokuserer hovedsakelig på de ytre påvirkningene som formet kunsten hans, i tillegg til utbredelsen av sykdom og dødsfall i familien hans og hans ungdommelig affære med en gift kvinne.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...