Digitalt Museum Digitalt Museum

Bygning fra Ulven (Offisiell betegnelse)... 1 av 6

Bygning fra Ulven (Offisiell betegnelse)


Om objektet

Betegnelse:
Bygning fra Ulven (Offisiell betegnelse)
Hovedbygning, våningshus (Annen betegnelse)
Ulvenbygningen (Annen betegnelse)

Historikk:
Aksesjon (Fra Ulven i Nordre Oppdalen, Lunner):
1924
Tidligere plassering: Norge, Lunner, Ulven

Beskrivelse:
Bygningen er fra Ulven i Nordre Oppdalen og var bebodd inntil den ble flyttet til museet i 1924. Huset er laftet i to etasjer, panelt og har teglsteinstak. Antagelig er huset fra 1700-tallet. I første etasje er det to rom, begge med peis og egen utgangsdør. Trappa til 2. etasje går opp i den lukkede svalgangen. I andre etasje er det tre rom som ble benyttet til soverom og oppbevaringsplass.

Det minste rommet i første etasje ble i perioder leid ut. Her vises sølvsmedverkstedet etter Lars Nielsen Knotterud (1823-1906). Lars N. Knotterud fikk bevilling til å drive som sølvsmed fra 1847. Faren, Nils Larsen (1780-1860), var også sølvsmed og Lars fikk sin opplæring av han. Lars N. Knotterud hadde sølvsmedverkstedet sitt, benken og verktøyet, på kjøkkenet i Knotterud i over 40 år og drev garden samtidig som han var sølvsmed. Knotterud lagde i hovedsak skjeer, men også ting på bestilling. I tillegg til sølvsmedarbeid lagde Knotterud selepinner og pipemunnstykker av elghorn, barberkniver og enkelte legeinstrumenter.

Konstruksjon:
Tre, lafteverk, tømmer eller planker

Inventarnr.:
HF-bygning11

Utstillinger:
Bygningssamlingen på Hadeland Folkemuseum (10. jan 2012 — )

Institusjon:
Hadeland Folkemuseum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Hadeland Folkemuseum

Museets nettsted:
www.randsfjordmuseene.no

Museet arbeider kontinuerlig med revidering og digitalisering av fotografi- og gjenstandsmaterialet i samlingene. Mengden informasjon knyttet til objektene varierer, og det tas forbehold om eventuelle feil og mangler. Dersom du mener noe er feilaktig eller du har utfyllende informasjon setter museet pris på en tilbakemelding.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Bolig

En bolig er en bygning eller en del av en bygning som blir benyttet til fast opphold på helårs basis (bopel). Det viktigste kjennetegnet ved en bolig er at den har egen inngangsdør.

Selvaag Bolig

Selvaag Bolig ASA er et av Norges største boligutviklingsselskap. Selskapet har over 11 000 boliger under utvikling over hele landet, men fokuserer spesielt på vekstområdene i og omkring Stor-Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Selskapet har også boligprosjekter under utvikling i Stockholm.[1]

Fredens bolig

Fredens bolig, eller Graven som den ofte kalles, er et parkområde på Stølen i Bergen og ligger rett nord for Krohnengen skole.

Bolig- og byutviklingsdepartementet

Bolig- og byutviklingsdepartementet (U.S. Department of Housing and Urban Development, HUD) er et departement i den amerikanske regjeringen med ansvar for føderal bolig- og byutviklingspolitikk. Departementet ble opprettet 9. september 1965 og har 10 600 ansatte (2004). Budsjettet er på 28,5 milliarder dollar (2006).

Bolig- og byplanprisen

Bolig- og byplanprisen, også kjent som BOBY-prisen, er en arkitekturpris innenfor byutvikling som gis til offentlige, private eller samarbeidende aktører med det formål «å heve samfunnets interesse og respekt for god bolig- og byplanlegging, å styrke fagmiljøenes fokus på kvalitet i planprosesser, planprodukter og utbyggingsprosjekter, og gjerne styrke kjennskapen til Norsk Bolig- og Byplanforening og dens aktiviteter.» Prisutgiver er Norsk Bolig- og Byplanforening, som siden 1978 har delt ut prisen ved hvert planmøte eller ved styrets beslutning.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...