Digitalt Museum Digitalt Museum

Båt med sildelast losses inn i Lars Ydst... 1 av 4

Båt med sildelast losses inn i Lars Ydstebøs sjøhus på Ydstebø, Kvitsøy.


Om objektet

Motiv:
Båt med sildelast losses inn i Lars Ydstebøs sjøhus på Ydstebø, Kvitsøy.

Avbildede steder:
Avbildet sted , sikker, sikker: Norge, Kvitsøy, Ydstebøhavn

Historikk:
Lauritz Haaland (1855-1938) fra Kvitsøy var en av Norges best kjente marinemalere. På 1870- tallet utdannet han seg som skipsbygger i Bergen. Etter dette tok han kunstutdannelse i Kristiania. I 1880 begynte han som elev av Knud Bergslien ved den Kongelige Tegneskole i Kristiania, siden studerte han ved Statens Kunst- og Håndverksskole. I 1880- årene etablerte han seg som marinemaler på Kvitsøy. Han var svært produktiv, og kunne male 3- 8 bilder hver måned. Mellom 1884-1891 deltok han både ved Høstutstillingene og ved flere store utstillinger i utlandet. Han foretok flere studiereiser til utlandet, blant annet til Hamburg og Berlin, og han var også tidvis bosatt i Kristiania. Lautitz Haaland er representert i samlingene til en rekke fiskeri- og sjøfartsmuseer i Norge, og er blant annet innkjøpt av Nasjonalgalleriet.

Haaland var bosatt på Kvitsøy det meste av livet, og hentet ofte motivene sine fra lokalsamfunnet. Motivvalget er preget av hans nære kjennskap til skips- og båtbygging, de lokale fiskeriene, landskapet og dyrelivet på Kvitsøy. Mange av fotografiene hans er forstudier til maleriene han laget.
Fotografering:
1880 - 1920
Fotograf: Haaland, Lauritz
Produksjonssted / Eksponeringssted (F), sikker: Norge, Kvitsøy, Ydstebøhavn

Inventarnr.:
ST.S 1983-057-0140

Institusjon:
Stavanger maritime museum

Inngår i:
ST.S 1983-057

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Stavanger maritime museum

Museets nettsted:
www.museumstavanger.no/museene/stavanger-maritime-museum

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle databasen. Gi oss gjerne tilbakemelding hvis du finner feil i registreringer eller har nye opplysninger til oss.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Lauritz Haaland

Lauritz Haaland (født i 1855Kvitsøy i Rogaland, død i 1938), var en norsk maler. Han var utdannet som skipsbygger i Bergen, men fikk etter hvert mer sans for billedskapende arbeid. Han fikk undervisning på Knud Bergsliens malerskole og Kunst og håndverkerskolen i Oslo. Han dro og på ulike studiereiser i Europa.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...