Digitalt Museum Digitalt Museum

Brannsprøyte


Om objektet

Betegnelse:
Brannsprøyte (Betegnelse)
Dampbrannsprøyte, Shand, Mason & Co, fra 1874 (Alternativt navn - Ikke-kontrollert betegnelse (overskrift))
Shand, Mason & Co (Presisert betegnelse)
Dampsprøyte (Presisert betegnelse)

Historikk:
Det engelske ingeniørfirmaet Shand Mason & Co i London produserte fra 1858 dampbrannsprøyter. Økte kostnader til brannmannskaper i London hadde ført til interesse dampbrannsprøyter til erstatning for håndsprøyter. Etter hvert produserte Shand Mason & Co så gode brannsprøyter at de ble eksportert over hele verden. Dampbrannsprøyten var langt overlegen håndsprøyten. Det trengtes bare 2-3 mann for å betjene den. Etter hvert ble antenningsanordningen perfeksjonert slik at en oppnådde full effekt etter en oppvarmingstid på 5 minutter. Maksimalt kunne dampbrannsprøyten pumpe en vannmengde på 4000 liter i minuttet, med en rekkevidde på 150 meter.
Produksjon:
1874 (Gjenstandskort)
Produsent, sikker: Shand, Mason & Co. Engineers
Produksjonssted / Eksponeringssted (F), sikker: Storbritannia, England

Innskrift:
Skilt: Christiania Brandvæsen

Inventarnr.:
NTM 10285

Institusjon:
Norsk Teknisk Museum

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Norsk Teknisk Museum

Museets nettsted:
www.tekniskmuseum.no

Norsk Teknisk Museum arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene. Katalogen er et resultat av ulik registreringspraksis gjennom tidene. Derfor vil kvaliteten på de enkelte postene variere, og vi tar forbehold om feil og mangler. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger og ytterligere opplysninger.

Bildene kan lastes ned og brukes vederlagsfritt privat og til undervisning i skolen i den oppløsning de er publisert i på Digitaltmuseum. Fotografens navn, der dette er kjent, skal alltid oppgis sammen med bruk av bildet. All annen bruk krever avtale med Norsk Teknisk Museum/ DEXTRA Photo. Se våre nettsider for priser og vilkår for bruk. for priser og vilk

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Brann

Brann kan vise til:

Sportsklubben Brann

Brann Stadion

Brann Bataljonen

Brann Bataljonen, Bergen, er Sportsklubben Branns supporterklubb. Den ble stiftet av Thorleif Steffensen, Kjell Morten Hjartøy og Bjarte Hjartøy i 2003 etter at det sittende styret i Brann Supporter Team (BST) måtte begjære oppbud på grunn av den økonomiske situasjonen.

Etterhogst-brann

En etterhogst-brann (USA-engelsk post-logging fire) er en brann, oftest en skogbrann, som har minst ett av følgende kjennetegn:

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...