Digitalt Museum Digitalt Museum

Beholder


Om objektet

Betegnelse:
Beholder (Betegnelse)

Beskrivelse:
Kuleformet beholder med en hals som smalner mot toppen.

Inventarnr.:
TM-15516

Institusjon:
Mjøsmuseet

Vis tilleggsinformasjon

Om museet

Museum:
Mjøsmuseet

Museets nettsted:
www.mjosmuseet.no

Mjøsmuseet arbeider kontinuerlig med digitalisering av samlingene, og objekter vil bli publisert fortløpende. Museet setter stor pris på tilbakemeldinger og opplysninger som kan styrke informasjonen i vår database.

Relaterte artikler

Anbefal en artikkel fra Wikipedia eller en annen godkjent kilde

Automatisk genererte artikler fra Wikipedia

Tine (beholder)

En tine (fra latin tina «vinfat») er en rund eller oval beholder av tre, vanligvis fremstilt med teknikken sveiping. Beholdere av denne typen kan ikke brukes til væsker. Ordet «tine» hører hjemme på Østlandet, mens en i andre deler av landet kaller denne type beholdere for laup. Tiner og lauper ble brukt til ulike oppbevarings- og transportformål, særlig til å oppbevare og frakte mat. I dag tjener de stort sett som samleobjekter og pyntegjenstander.

Snik (beholder)

Snik er et kar som ble brukt til transport og servering av mat eller drikke. Snik er et lagget trekar med ovalt eller rundt tverrsnitt. Sidene smalner svakt oppover. Den ble helst brukt til å ta med mat eller drikke til folk som arbeidet i jordet eller i utmarka. Den har ikke lokk, men man kunne binde over et skinn eller en klut. En snik kan romme fra ca. 0,2 til 3 liter.

Eye of the Beholder

Eye of the Beholder er den første singlen utgitt fra Metallicas album ...And Justice for All i Nord-Amerika. I Europa ble singlen Harvester of Sorrow utgitt isteden. B-siden på singlen inneholdt en cover-versjon av Budgie sangen Breadfan. I motsetning til sin etterkommer, One, havnet ikke Eye of the Beholder på de amerikanske hitlistene.

Alt innhold fra Wikipedia er lisensiert under en Creative Commons 3.0 lisens

© KulturIT

Vennligst vent...