Digitalt Museum Digitalt Museum

Om DigitaltMuseum

Kategorier: Innhold / Tilgjengelighet / Utvikling / Kontakt

På museene finnes store og spennende samlinger. Tradisjonelt har disse først og fremst blitt presentert i museenes utstillinger og bøker. Store deler av samlingene har derfor sjelden eller aldri blitt vist for publikum.

Målet med DigitaltMuseum er at museenes samlinger skal være lett tilgjengelig for alle interesserte, uavhengig av tid og sted. Håpet er at samlingene nå enklere skal kunne brukes til studier, undervisning og bildesøking.

DigitaltMuseum finns i Norge og i Sverige:
www.digitaltmuseum.no
www.digitaltmuseum.se

Innhold

Alle objekter og tilhørende informasjon som er publisert på DigitaltMuseum er, i de fleste tilfeller, hentet fra samlingsforvaltningssystemet Primus. Deler av samlingene er publisert fra andre system. Hvilke objekter som skal publiseres på nett bestemmes av hver enkelt institusjon. Institusjonene er selv ansvarlige for at gjeldene regelverk overholdes i forhold til rettigheter og personvern.

Objektene presenteres på DigitaltMuseum med noe informasjon som beskrivelse, historikk, navn, type, klassifikasjon og referanser. Dette er i all hovedsak basert på katalogiseringsstandardene for kulturhistoriske gjenstander og fotografier (se ABM-U). Objektene er registrert på forskjellige tider, på forskjellige institusjoner og av forskjellige personer, og det gjør at informasjonen kan avvike litt, selv på samme type objekter. De enkelte institusjonene kan ha ekstra informasjon om objektene.

Finner du informasjon om deg selv eller nærstående personer som du ønsker ikke skal være publisert på nett, er vi også takknemlige om du kontakter oss ved hjelp av lenken ”Gi museet tilbakemelding” på den objektsiden det gjelder.

Tilgjengelighet

DigitaltMuseum er etter beste evne tilrettelagt for blinde og synssvake i henhold til Web Content Accessibility Guidelines (WCAG v1.0) som er beskrevet i WAI Quick Tips. Vi skiller design og form fra innhold gjennom bruk av stilsett (CSS) og strukturert HTML.

Lengst opp på siden finnes en lenke som heter ”Høy kontrast”. Den endrer kontrasten på siden til svart tekst på gul bakgrunn. For å endre tilbake til standardinnstillingene, trykker du på ”Vanlig kontrast”.

Du kan selv endre størrelsen på teksten ved å endre innstillingene i din nettleser. I de fleste tilfeller kan du også bruke hurtigkommandoer:

  • Mindre: CTRL –
  • Større: CTRL +
  • Nullstille: CTRL 0

Utvikling

DigitaltMuseum er utviklet av KulturIT og støttet av Norsk kulturråd. Nettstedet er stadig under utvikling og nye funksjoner kommer fortløpende. KulturIT er alltid interessert i tilbakemeldinger frå publikum som kan bidra til at DigitaltMuseum blir enda bedre. (support@kulturit.no)

Kontakt

DigitaltMuseum inneholder objekt og informasjon fra mange ulike samlinger. Har du spørsmål eller kommentarer, kontakt gjerne den institusjonen det gjelder via lenken ”Send e-post til museet” på hvert enkelt museums side, og objektsidene. Se alle museene her

Tekniske spørsmål sendes direkte til KulturIT: support@kulturit.no

© KulturIT

Vennligst vent...